Vaikeat ajat – Yhdistetyt voimat! Tutustu TUKIOPERAATIOON.
MITEN OSALLISTUN?

atti-center

do it with attitude.

seuramme

Do it with Attitude or not at all.

Atti-Center

Martinkyläntie 53
01720 Vantaa

Puhelin

040-7245958
klo 12-20

Sähköposti

info@attitudesports.fi

Pankkiyhteys

Tilinumero:
FI61 5721 1520 3019 33

do it with attitude

Attituden Tarina

Vuonna 2015 joukko valmentajia sai kipinän tehdä asioita omalla tavallaan. Olimme tulleet siihen tulokseen, että voimistelumaailma kaipaisi pientä piristystä ja siirtymistä uudelle aikakaudelle. Halusimme haastaa perinteisiä tapoja ajatella ja  tehdä asioita. Halusimme olla erilaisia. “Be the change you are looking for” -ajatus pyöri mielissämme. Niinpä päätimme rohkeasti lähteä tavoittelemaan omaa visiotamme ja perustimme oman seuran.

arvot

intohimo

Teemme tätä suurella sydämellä ja haluamme antaa parhaamme myös kaikille valmennettavillemme. Uskomme siihen, että motivoitunut ja innokas valmentaja antaa myös parasta valmennusta.
Siksi panostamme valmentajien hyvinvointiin ja uskomme, että valmentajan hyvinvointi heijastuu parempana valmennuksena urheilijoillemme.

Terveys

Haluamme edistää terveyttä kiinnittämällä huomioita oikeiden liikeratojen löytämiseen sekä fyysiseen harjoitteluun.
Tarjoamalla osaavaa valmennusta kaikille ryhmille varmistamme, että liikkeet tehdään oikein, mikä ehkäisee loukkaantumisia.

Valmennuksemme periaate on ehkäistä loukkaantumisia hyvän ja yksilöllisen fyysisen harjoittelun avulla

Lisäksi haluamme voimistelun ja SM-tason valmennusosaamisella tarjota ammattimaista ohjausta myös harrasteryhmillemme.

Tiede

Ajat muuttuvat ja valmennusosaaminen kehittyy kokoajan.
Me perustamme valmennuksemme faktoihin ja pyrimme huomioimaan tutkimustuloksia valmennuksemme kehittämisessä.

Seuraamme aktiivisesti uusia tutkimustuloksia ja otamme oppia muista lajeista pysyäksemme ajan hermolla ja kehittyäksemme valmentajina.

valmentajat

Tinja Kirjakoff

Toiminnanjohtaja/ Valmentaja

“Mitä ikinä tehdään, tehdään se täysillä!”

Tutustu Tarkemmin
 • Valmentajan Ammattitutkinto Syksy 2015 (Kisakallio)
 • Joukkuevoimistelun Lajitutkinto 2014
 • Sosionomi (AMK)
 • Joukkuevoimistelun taso 3M ja rytmisen voimistelun tuomari taso 2 

Tinja on valmentanut vuodesta 2004 asti. Valmennuksen Tinja aloitti ruotsinkielisessä voimisteluseurassa GIF Toppenissa, josta hän siirtyi valmentamaan Vantaan Voimisteluseuraan. Viimeisten vuosien aikana Tinjan valmennuksessa on ollut reilu 100 voimistelijaa aina 4-vuotiaasta 19-vuotiaaseen asti, joten Tinjalla on laaja käsitys voimistelijan urapolun eri vaiheista. Tinja pyrkii olemaan voimistelijoille roolimalli terveistä elämäntavoista, urheilullisuudesta sekä tavoitteellisesta työnteosta. Panostamalla urheilijoihin täysillä, hän toivoo saavaansa saman panostuksen valmennettaviltaan.

tinja@attitudesports.fi

p.0407245958

 

Riikka Penttilä

Valmentaja/ Koreografi

“Paras koreografi Kemijoen tälläpuolen.”

Tutustu Tarkemmin
 • Valmentajan ammattitutkinto, 2009 (Lapin Urheiluopisto)
 • Tradenomi (AMK) 2007
 • Joukkuevoimistelun Sm-tuomari
 • Rytmisen tuomari (starttitaso)
 •  Koreografi 

Riikka on valmentanut vuodesta 1999 asti, aloittaen valmennuksen Kemin Innossa ja jatkaen uraansa vuodesta 2009-2015 Vantaan voimisteluseurassa. Valmennuksen ja tuomaroinnin ohessa Riikan intohimona on koreografioiden teko niin joukkuevoimistelun kuin tanssin puolella. Valmennettaviltaan Riikka vaatii paljon, mutta hyvällä Attitude-asenteella!

riikka@attitudesports.fi

Saana Ström

Valmentaja/ Koreografi/ Atti-konsultti

“Jokaisen toimivan tiimin takana on insinööri.”

Tutustu Tarkemmin
 • Diplomi-insinööri (2009)
 • Joukkuevoimistelun 2 lk tuomari
 • Valmentaja ja koreografi

 

Saana on valmentanut rytmistä ja joukkuevoimistelua vuodesta 1995 lähtien ja toiminut valmentajana Haminan Naisvoimistelijoissa, Tampereen Voimistelijoissa sekä Vantaan Voimisteluseurassa. Attitudessa hän valmentaa joukkuevoimistelua ja toimii koreografina sekä tuomarina. Saana on myös Attituden oma strategia-, kehittämis-, muutos- ja Agile konsultti sekä jokapaikan viisastelija. Valmennuksessa Saanan mielestä kivointa on koreografian teko ja ohjelman hiominen.

saana@attitudesports.fi

Sergio Navadijo

Fysiikkavalmentaja

“Enemmän faktoja, vähemmän mutua. Kovempaa, Korkeammelle, Terveemmin!”

Tutustu Tarkemmin

 

 • Extensive experience as a strength and conditioning coach in AGG, Olympic lifting, football, and basketball in Spain and in Finland.
 • Degree in Sports and Exercise Science at Ramon Lull-Blanquerna University, Barcelona, Spain (2010-2014).
 • Certified in training and sports nutrition for high-performance, University of Barcelona, Spain (2012).
 • Certified in Sports Injury Rehab, University of Barcelona, Spain (2011).
 • Certified in Advanced Sports Nutrition, University of Barcelona, Spain (2011).

Sergio has worked as a Strength and Conditioning coach with athletes from Football, Basketball, Tennis, Olympic Lifting, Powerlifting, Aesthetic Group Gymnastics and Competitive Aerobics. He provides evidence-based training with a strong focus on injury prevention and strength development.

sergionavadijo@gmail.com

Elina Vainio

Valmentaja

“Voimistelijoiden unelmat toteen!”

Tutustu Tarkemmin
 • JV/RV lajitutkinto, Kisakallio 2018
 • Tuomari JV 1. luokka
 • Opiskelija (AMK) 

Elina on valmentanut vuodesta 2011 asti. Oma voimistelu ura kesti yli 10 vuotta ja lajista on muodostunut vuosien varrella jo elämäntapa. Attitudeen Elina siirtyi kesällä 2017. Valmennettavat voimistelijat ovat olleet 3-16 vuotiaita ja lisäksi Elina on ohjannut myös ryhmiä voimistelijoiden äideille. Eri ikäisten valmennus on opettanut paljon ja tuonut laajan näkemyksen voimistelijoiden urapoluista. 
Elinan unelma on saada olla mukana toteuttamassa voimistelijoiden unelmia toteen. Positiivisella asenteella ja tavoitteellisuudella Elina pyrkii olemaan hyvä roolimalli valmennettavilleen.

elina@attitudesports.fi 

Anna Hakala

Valmentaja RV

“Yksilöllisten vahvuuksien korostaminen takaa menestyksen”

Tutustu Tarkemmin
Anna on aloittanut valmentamisen Elisellä ja liittynyt Attituden valmentajakaartiin syksyllä 2018. Valmennettuaan useita eri ikä- ja tasoryhmiä, Anna on keskittynyt esiteini- ja teini-ikäisten rytmisen voimistelun valmennusryhmiin. 
Valmentajana Anna on vaativa, mutta kannustava sekä pyrkii löytämään ja hyödyntämään jokaisen yksilöllisiä vahvuuksia harjoittelussa ja kilpailuohjelmissa.
Valmentamisen ohella Anna on tehnyt monille eri ryhmille ja seuroille rytmisen voimistelun kilpailukoreografioita.
anna@attitudesports.fi 

Minttu Mäkelä

Valmentaja

“Terveys edellä huipulle!”

Tutustu Tarkemmin
 • Liikuntaneuvoja, Pajulahden Urheiluopisto 2018

 • Joukkuevoimistelun koulutus 1 Taso

 •  Tuomarikoulutus 3

 •  Valmentajan ammattitutkinto, Kisakallio ( käynnistyy elokuussa 2019)

  Minttu on valmentanut vuodesta 2015. Voimisteluvuosia minulla on kertynyt n. 8 vuotta ja vieläkin jumppa jatkuu harrastemeiningissä. Valmentamisessa parasta on nähdä voimistelijoiden kehitys ja kun voimistelijat saavuttavat omia tavoitteitaan. Tavoitteeni on tulla paremmaksi valmentajaksi ja olla esikuvana pienimmille.

minttu@attitudesports.fi

 

Nette Astikainen

Valmentaja

“Paras tulos saavutetaan, kun voimistelijat tietävät valmentajan uskovan heihin ja ovat itsekin valmiita vastaamaan valmentajan panokseen.”

Tutustu Tarkemmin

Päädyin Attitude Sports ry:hyn 2019 syksyllä, kun palasin pitkän tauon jälkeen vielä itse voimistelemaan Madison-joukkueeseen. Tämän tauon ajan olen kartuttanut itselleni valmennuskokemusta valmentamalla joukkuevoimistelua kotkalaisessa seurassa. Valmennuksen ohessa olen käyny lukuisia valmentajakoulutuksia ja kaksi tuomarikoulutusta.

Valmennustaustani koostuu 4 vuoden kokemuksesta eri ikäisten joukkuevoimistelijoiden kanssa. Viimeisimmät kaksi vuotta olen valmentanut päävalmentajan roolissa.

Perustan valmennukseni itseni ja valmennettavieni väliseen luottamukseen. Paras tulos saavutetaan, kun voimistelijat tietävät valmentajan uskovan heihin ja ovat itsekin valmiita vastaamaan valmentajan panokseen.

Kohtaan jokaisen valmennettavani yksilönä, jolla on omat henkilökohtaiset kehittämisen kohteensa ja vahvuutensa. Vähintäänkin yhtä tärkeää yksilöiden huomioimisen lisäksi on, että voimistelijani puhaltavat yhteen hiileen muodostaen tiiviin porukan, joka tähtää yhteisiä tavoitteita kohti.

Elina Halonen

Valmentaja RV

Tutustu Tarkemmin
 • Titteli
 • Titteli
 • Lorem ipsum

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam sed nibh massa. Vivamus tellus neque, facilisis at egestas eget, dignissim sit amet purus. Praesent tincidunt urna enim, ut ornare tortor laoreet sed. Nullam sit amet sapien sed purus eleifend lacinia at nec mauris. Suspendisse dignissim convallis maximus. Etiam dictum ligula ac tellus volutpat rhoncus. Sed posuere urna at tortor finibus dignissim. Donec a eleifend magna. Nullam at odio facilisis, elementum mi at, placerat massa.

Sanna Siira

Valmentaja

“Omat taidot ja opit esimerkkinä nuorille”

Tutustu Tarkemmin

Voimistelu on ollut osa elämääni jo pitkään. Aloitettuani 9-vuotiaana olen näin melkein 19-vuotiaana ehtinyt voimistella useamman vuoden joukkuevoimistelussa kilpasarjassa ja saavuttaa siellä niin mestaruuksia kuin onnistumisia muutenkin. Olen myös päässyt kerryttämään kokemusta koreografina ja tulevana syksynä sama jatkuu. Nykyäänkin voimistelu näkyy arjessani harrastuneisuuden puolella, sillä vuoden vaihteessa saavuin Attitude Sportsiin voimistelemaan Madison -joukkueeseen.

Atin innoittamana pääsin maaliskuussa mukaan 12-14 vuotiaiden kilpasarjan Novice jr ja Novice kilpa valmennustiimiin. Huipun vastaanoton myötä olen jo kevään aikana kokenut kehittyneeni valmentajana ja tulevana syksynä aion laittaa entistä isomman panoksen omaan valmentamiseeni jatkaessani valmennusta kyseisissä joukkueissa. Pyrkimyksenäni on jakaa omien taitojeni ja oppimani mukaan esimerkkiä nuorille voimistelijoille ja edesauttaa kehitystä terveyden turvin.

Voimistelu on innoittanut minua myös lähtemään kouluttautumaan liikunnan pariin ja tätä lähdenkin toteuttamaan valmistuttuani Mäkelänrinteen lukiosta tulevana syksynä 2019. Tulevana syksynä myös valmennuksesta innostuneena ja motivoituneena aion käydä liiton kautta koulutuksia, jotka kehittävät omaa tietämistäni ja osaamistani lajista, jolloin voin jakaa sitä eteenpäin ja hyödyntää sitä valmentajana.

Ilona Timonen

Valmentaja

Tutustu Tarkemmin
Aloitin valmentamisen vuonna 2016. Ja oma voimistelu ura kesti jv puolella 8vuotta ja 2 vuotta rv puolella. Laji on ollut tärkeä ja osa elämääni, jonka takia aloitin valmentamisen. Valmennettavat voimistelijat Ovat olleet 3-16v sekä ohjannut pääohjaajana minitanssia ja dancemix:ä, erityisliikunnan ryhmää (kehitysvammaisia) .
Tavoitteeni on kehittää itseään paremmaksi valmentajaksi. Sekä hyvällä asenteella, kovalla tsempillä ja positiivisuudella saada tyttöjen unelmat toteutetuksi.

Koulutus:
– Voimisteluohjaaja startti
– Voimistelukoulu
– Monipuolista harjoittelua
– Rv tuomarikoulutus III, starttikurssi 1 osa-alue D
– Rv tuomarikoulutus III, starttikurssi 2 osa-alue

Satu Silvanto

Valmentaja

Tutustu Tarkemmin

Satu on valmennuksen ammattilainen, joka päivätyönään kehittää organisaatioita ja auttaa yksilöitä työskentelemään ja voimaan paremmin. Attitudessa hän pyrkii auttamaan Käpyjä löytämään uusia ulottuvuuksia voimisteluharrastukseensa. Tehtävässä Satu hyödyntää aiempaa kokemustaan joukkuevoimistelun valmentajana ja koreografina, monipuolista tuntemustaan tanssin eri lajeista sekä mm. ilmaisukasvatuksen opintoja. Satu toimii myös Tanssin talo ry:n hallituksessa.

apuvalmentajat

Veera Koskelainen

Apuvalmentaja

“Tuleva huippuvalmentaja”

Tutustu Tarkemmin

Olen harrastanut joukkuevoimistelua 8 vuotta useissa eri joukkueissa kilpasarjassa. Oman voimistelu uran jälkeen aloitin apuvalmentajana Attitude Sportissa keväällä 2018. Valmentamisessa parasta on se, että voin auttaa pieniä tyttöjä kehittymään omalla voimistelu urallaan ja saada heidät rakastumaan lajiin sekä siinä samalla kehittyä itse valmentajana.

 

Evelina Stadniichuk

Apuvalmentaja

“Tuleva huippuvalmentaja”

Tutustu Tarkemmin

 Aloitin joukkuevoimistelun vuonna 2009 ja harrastin 7-vuotta Vantaan voimisteluseurassa, mestaruussarjassa. 
jalkavaivojen takia jouduin jättämään voimistelun. En halunnut luopua kokonaan voimistelusta lopetettuani harrastamisen, joten halusin apuvalmentajaksi valmentamaan nuoria uusia voimistelijoita ja seurata heidän kehitystä ja auttamaan saavuttamaan heidän unelmia.

Gerre Luts

Apuvalmentaja

“Tuleva huippuvalmentaja”

Tutustu Tarkemmin
 • Titteli
 • Titteli
 • Lorem ipsum

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam sed nibh massa. Vivamus tellus neque, facilisis at egestas eget, dignissim sit amet purus. Praesent tincidunt urna enim, ut ornare tortor laoreet sed. Nullam sit amet sapien sed purus eleifend lacinia at nec mauris. Suspendisse dignissim convallis maximus. Etiam dictum ligula ac tellus volutpat rhoncus. Sed posuere urna at tortor finibus dignissim. Donec a eleifend magna. Nullam at odio facilisis, elementum mi at, placerat massa.

Jenny Vilokkinen

Apuvalmentaja

“Tuleva huippuvalmentaja”

Tutustu Tarkemmin
 • Titteli
 • Titteli
 • Lorem ipsum

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam sed nibh massa. Vivamus tellus neque, facilisis at egestas eget, dignissim sit amet purus. Praesent tincidunt urna enim, ut ornare tortor laoreet sed. Nullam sit amet sapien sed purus eleifend lacinia at nec mauris. Suspendisse dignissim convallis maximus. Etiam dictum ligula ac tellus volutpat rhoncus. Sed posuere urna at tortor finibus dignissim. Donec a eleifend magna. Nullam at odio facilisis, elementum mi at, placerat massa.

ohjaajat

Eeva Norros

Rope Skipping ohjaaja

“Ensimminen suomalainen kansainvälisillä Rope Skipping areenoilla”

Tutustu Tarkemmin
 • Rope Skipping koulutus (ruotsi)

 

Eeva ohjaa  Attitude Sportsissa rope skipping -ryhmää, jossa on 
kaikenikäisiä harrastajia. Eeva innostui rope skippingistä pari kesää 
sitten ja lähti suorittamaan ohjaajakoulutusta Ruotsiin, joka on yksi 
lajin huippumaista. Ja hurahti täysin! Lajissa viehättää rento 
harjoittelukulttuuri, leikkimielisyys ja loputtomat 
temppumahdollisuudet. Tänä vuonna Eeva on kouluttanut Voimisteluliiton 
seuroja yhdessä ohjaajaparinsa Jaana Hyrkäksen kanssa, jotta saisimme 
lisää rope skipping -seuroja ja -harrastajia Suomeen.

eeva@attitudepsports.fi

Jaana Hyrkäs

Rope Skipping ohjaaja

“Suomen ensimmäinen Rope Skipping ohjaaja”

Tutustu Tarkemmin
 • KTM + urheilujohtamisen opintoja
 • Joukkuevoimistelun valmentaja- ja tuomarikoulutus
 • Rope skipping -ohjaajakoulutus

Jaana on ollut mukana seuratoiminnassa jo 25 vuotta. Jaanan kasvattiseura on Vantaan Voimisteluseura, jossa hän harrasti joukkuevoimistelua sekä aloitti valmentajana vuonna 2004. Opiskellessaan Vaasassa Jaana oli mukana myös Vaasan Vasamattarien toiminnassa. Jaanalla on kokemusta myös seurojen hallitustyöskentelystä. Kesällä 2017 Jaana lähti Eevan kanssa Ruotsiin rope skipping -leirille ja ohjaajakoulutukseen, ja tämän jälkeen rope skipping onkin vienyt mennessään. Jaana ja Eeva toimivat myös Voimisteluliiton Rope Skipping -kouluttajina.

Heli Hyrkäs

Baby Gym ohjaaja

“Vanhempi Hyrkkään huippuvoimistelusiskoista. Viihtyy nykyisin Baby Gymillä”

Tutustu Tarkemmin
 • Joukkuevoimistelun 2. tason valmentaja

Heli on toiminut voimisteluohjaajana vuodesta 2003 lähtien. Kokemusta on kertynyt lasten ja nuorten parissa niin satujumpista kuin joukkuevoimistelun valmennusryhmistä ja vastuuvalmentajana toimimisesta. Vuoteen 2012 saakka Heli valmensi Vantaan Voimisteluseurassa. Vuonna 2019 hän aloitti Attitude Sportsissa vauvajumpan ohjaajana. Pienten lasten huiman kehityksen seuranta ja tukeminen motivoi Heliä.

heli@attitudesports.fi

Alisa Aarniomäki

Keppariohjaaja

“The one and only, valkokaankaaltakin tunnettu Suomen keppihevosguru”

Tutustu Tarkemmin
 • Keppihevosten kouluratsastuksen Suomen mestari (2012)
 • Keppihevosten esteratsastuksen Suomen mestari (2012)
 • SKHH ry:n virallinen kouluratsastustuomari
 • Hobbyhorse Revolution -elokuvan päähenkilö (2017)
 • Keppihevosten SM kür-luokan 3. sija (2018)

 

Alisa on keppihevosharrastuksen yksi näkyvimmistä kasvoista mediassa, ja kepparihistoria hänellä ulottuu vuoteen 2008. Alisa keskittyi aktiivisina ratsastusvuosinaan etenkin kouluratsastuksessa kehittymiseen ja voitti vuonna 2012 sekä kouluratsastuksen että esteratsastuksen Suomen mestaruuden. Hänelle keppihevostelussa on kyse monipuolisesta harrastuksesta kaikille sukupuoleen tai ikään katsomatta. Kepparit on parhaimmillaan tehokasta liikuntaa sekä mielikuvituksen ja luovuuden käyttöä hyvässä, kannustavassa seurassa. Nykyään Alisa matkustaa maailmalla esittelemässä keppihevosharrastusta erilaisten näytösten ja workshopien muodossa sekä kisaa yhä SM-tasolla kouluratsastuksessa. Lajin suosio kasvaa Suomessa sekä maailmalla jatkuvasti.

alisa@attitudesports.fi